12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkages in afvoerleidingen

Een lekkende afvoer is erg vervelend, het lek veroorzaakt waterschade. Is de locatie van het lek onduidelijk? Wij sporen het lek snel voor u op, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Lekdetectie rond afvoerleidingen om lekkages op te sporen

Er kunnen verschillende soorten complicaties optreden rond afvoerleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping of lekkage. In veel gevallen kunt u dit zelf voorkomen! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zeefje in de gootsteen, het tegengaan van een overmatig gebruik van toiletpapier, etc. Een lekkage rond de afvoerleidingen is echter veel lastiger te voorkomen. Onze specialisten bij Lekdetectiecentrale bieden u graag hulp bij het achterhalen van de bron van een lekkage in huis. Met speciale apparatuur is het voor ons mogelijk om lekkages in afvoerleidingen op te sporen. Hak- en breekwerk is hierdoor niet langer noodzakelijk!

Een ultrasoon detectie bij lekkages uitvoeren

Lekkages detecteren rond afvoerleidingen wordt doorgaans uitgevoerd met een ultrasoon detectie, waarbij de bron van de lekkage met de weerkaatsing van ultrasone trillingen wordt gelokaliseerd. In veel gevallen zal de afvoerleiding alleen koud water vervoeren, waardoor een lekdetectie met een thermografische camera minder effectief zal zijn. Mocht het water nog niet volledig afgekoeld zijn, bijvoorbeeld doordat de lekkage zich bij de afvoer van een douche of bad bevindt, dan kan dit type lekdetectie eveneens een optie zijn.

Onze specialisten zullen per lekkage bekijken op welke manier zij de bron van de lekkage het beste in beeld kunnen krijgen. Bovenal zullen zij ervoor zorgen dat de lekkage verholpen kan worden!

De lekkage rond afvoerleidingen laten verhelpen

Direct na het uitvoeren van een lekdetectie rond afvoerleidingen ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage. Hierin vindt u precies waar de bron van de lekkage zich bevindt. Voor een loodgieter wordt het met deze rapportage een stuk makkelijker om de lekkage in huis op te lossen. De loodgieter hoeft de bron immers zelf niet meer te zoeken. Ook kunt u de rapportage gebruiken om de kosten voor lekdetectie vergoed te krijgen via de verzekering.