12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkages in uw vloerverwarming opsporen

Heeft u last van een lekkage in de vloerverwarming, of vermoedt u een lek? Wij lokaliseren de lekkage voor u zonder hak- en breekwerk dankzij onze geavanceerde apparatuur!

 

Wij sporen lekkages in de vloerverwarming op

Vloerverwarming is zeer aangenaam. Hierdoor heeft u geen last meer van koude vloeren. Vloerverwarming kan echter ook problemen veroorzaken. Omdat de leidingen onder de vloer liggen, is het bij een lek vaak niet meteen duidelijk waar de bron van het lek precies zit. Waterschade verspreidt zich snel onder vloeren en tast uw huis aan. Om dit op te lossen zou u kunnen beginnen met het verwijderen van de gehele vloer. Dit is helaas een kostbare en tijdrovende klus. Om lekkages in uw vloerverwarmingssysteem op te sporen, is lekdetectie van Lekdetectie Advies echter een betere optie. Met onze geavanceerde hulpmiddelen kunnen wij de lekkage in het vloerverwarmingssysteem opsporen zonder het te moeten slopen.

Lekdetectie voor vloerverwarming

Als u denkt dat u een vloerverwarmingslek in uw huis heeft, kunnen wij een lekdetectie uitvoeren. Daarbij maken wij gebruik van een aantal hulpmiddelen, waarmee wij de bron van het lek kunnen opsporen zonder te hoeven snijden en slopen. Als u de hulp van Lekdetectie Advies inroept, is dit niet meer nodig.

Lekdetectie met een thermografische camera

Een warmtebeeldcamera maakt het opsporen van lekken rond een vloerverwarmingssysteem zeer eenvoudig. Bij het opsporen van lekken zoeken we naar rood oplichtende gebieden rond de leidingen. Deze plekken kunnen een teken zijn dat er een lekkage is rond de leidingen. Wij maken gebruik van thermografische lekdetectie omdat er bij lekkages rond de warmwaterleidingen van vloerverwarmingssystemen vaak warm water door de leidingen sijpelt. De temperatuurverschillen tussen het leidingwater en het water in het lek (dat snel afkoelt) geven dan aan waar het lek zit. Dankzij de beelden van onze warmtebeeldcamera kunnen we heel precies bepalen waar het lek in het vloerverwarmingssysteem zich bevindt.

Alvorens met de lekdetectie te beginnen, is het raadzaam te kijken naar het drukverlies in de ketel of hoe vaak de ketel moet worden bijgevuld. Als er geen drukverlies is, is het mogelijk dat er geen water uit de vloerverwarmingsbuizen komt. Gelukkig kunnen wij met onze apparatuur ook andere soorten lekken opsporen.