12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkage in verwarmingsleidingen

Wij sporen lekkages op in verwarmingsleidingen met speciale apparatuur zoals thermografische camera’s. Zo kunnen wij het lek vinden zonder hak- of breekwerk!

 

Lekkage in verwarmingsbuizen opsporen

In elk huis liggen verwarmingsbuizen. Dat is logisch want u wilt niet in de kou zitten tijdens de herfst- en wintermaanden. Hoewel er op het internet steeds meer informatie te vinden is over het aanleggen van verwarmingsbuizen, kiezen veel mensen er toch voor om een loodgieter in te schakelen. Meestal is dit een verstandige keuze. Er kan namelijk bij het aanleggen of verleggen van verwarmingsbuizen veel dingen misgaan. Zo kan de speling tussen de aansluitpunten ervoor zorgen dat er water uit de leidingen sijpelt. Denkt u ook zo’n lekkage te hebben? Kies voor Lekdetectie Advies. Onze specialisten voeren graag een lekdetectie uit bij uw verwarmingsleidingen. Dankzij onze jarenlange ervaringen kunnen onze experts heel gemakkelijk zo’n inspectie uitvoeren.

Lekdetectie van kapotte verwarmingsbuizen

In de meeste gevallen stroomt er warm water door verwarmingsbuizen. Om deze reden kiezen wij vaak voor lekdetectie met behulp van een thermografische camera. Hiermee kunnen wij bij lekdetectie eenvoudig eventuele lekkages in uw verwarmingsleidingen opsporen. Er lekt verwarmd water uit de leidingen, waardoor het gebied rondom de leidingen rood kleurt op de camerabeelden tijdens de lekdetectie. Als het lek zich in de koudwaterleidingen bevindt, is het beter om te kiezen voor lekdetectie met ultrasoon lokalisatie. We kiezen hierbij in veel gevallen voor de methode waarbij weerkaatsing van ultrasone plaatsvindt.

Het verhelpen van de lekkage

Nadat wij een lekdetectie rond uw verwarmingsbuizen hebben uitgevoerd, leggen wij de resultaten vast in een gedetailleerd rapport. Dit rapport kunt u aan een loodgieter geven om het lek rond de verwarmingsbuizen te verhelpen. De loodgieter hoeft dan niet zelf op zoek te gaan naar de bron van het lek, wat tijd en geld bespaart. U kunt het rapport ook indienen bij een verzekeringsmaatschappij om de vergoeding van de lekdetectie te regelen.