12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkage in centrale verwarmingsinstallatie

Een lek in de centrale verwarmingsinstallatie is erg vervelend. Er ontstaat waterschade en een probleem met de verwarming. De leidingen zitten vaak weggewerkt, de bron van de lekkage vinden kan lastig zijn. Wij helpen u!

Lekdetectie Advies inschakelen lekken in centrale verwarmingssystemen op te sporen

U kunt ons inschakelen voor het opsporen van lekdetecties bij verschillende sanitaire elementen in uw huis. Hierbij kunt u denken aan de waterleidingen in uw woning, de afvoeren onder het sanitair of het centrale verwarmingssysteem. Huiseigenaren kiezen er vaak voor om de centrale verwarming door een loodgieter te laten installeren, zodat de kans op complicaties, zoals een lekkage, relatief klein is. Een loodgieter heeft immers meestal veel ervaring met het uitvoeren van dat soort werkzaamheden. In het onwaarschijnlijke geval dat u last krijgt van een lekkage rondom uw centrale verwarming, kunt u rekenen op de hulp van de specialisten van Lekdetectie Advies. Onze specialisten helpen graag met het vinden van de lekkages rond uw cv.

Diverse hulpmiddelen voor lekdetectie

Een lekdetectie rondom de centrale verwarming in uw woning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het gebruik van een ultrasone detectie of een detectie door middel van een thermografische camera. Welke vorm van lekdetectie het meest geschikt is, hangt vooral af van de aard van het lek. Een ultrasone detectie wordt vaak gebruikt voor een lek rond koudwaterleidingen, terwijl we een thermografische camera vaker gebruiken voor lekken rond warmwaterleidingen. Het één sluit het ander in dit geval niet uit! Soms zullen wij op beide manieren zoeken naar een lekkage rondom de centrale verwarming in uw woning. Per lekkage zullen onze specialisten bekijken wat de beste manier is om de bron van het lek te vinden.

Een uitgebreid rapport achteraf

Nadat de lekdetectie rondom de cv-installatie is uitgevoerd, stellen wij een uitgebreid rapport voor u op. In dit rapport beschrijven wij heel duidelijk waar de bron van het lek zich bevindt. Dit maakt het voor een loodgieter zeer eenvoudig om de lekkage rondom de cv-installatie op een later tijdstip op te lossen. De loodgieter hoeft immers niet opnieuw op zoek te gaan naar de bron van de lekkage.