12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkages in sifons

Heeft u last van een lek in of bij een sifon? Met lekdetectie traceren wij het lek zodat het gemakkelijk verholpen kan worden.

Lekkages in sifons opsporen?

Er zijn maar weinig mensen die wel eens gehoord hebben van sifons. In uw huis bevinden zich echter op verschillende plaatsen sifons. Sifons zijn onderdelen die onmisbaar zijn in het sanitair systeem van uw huis. Het is een onderdeel van het afvoersysteem onder uw gootsteen en onder het aanrecht. Particuliere huiseigenaren kiezen er vaak voor om een sifon aan te laten sluiten door een loodgieter. Dat is een slimme keuze, want het aansluiten van sifons is een heel precies werkje. Als er iets misgaat, is de kans op lekkages groot. Wanneer sifons slecht worden onderhouden, kunnen er in de loop der jaren lekkages ontstaan. Lekdetectie Advies helpt u graag bij het uitvoeren van een lekdetectie, wij sporen de lekken in sifons op. Zo weet u precies waar de bron van het lek zit.

Lekkages opsporen met een ultrasoon detectie

Bij een lekdetectie rondom sifons zal in veel gevallen gekozen worden voor een ultrasone detectie. We proberen bij deze vorm van detectie de bron van een lekkage op te sporen aan de hand van de weerkaatsing van ultrasone trillingen. Door de nauwkeurigheid van deze manier van detectie kan de bron van een lekkage bij uw sifons zeer nauwkeurig in beeld worden gebracht.

Een thermografische camera is naast ultrasone detectie een ander hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor lekdetectie rond sifons. Bij dit type camera laten we warm water door de afvoer stromen, waarna we met dit type camera het lek kunnen traceren door temperatuurverschillen te meten.

Een uitgebreid rapport na lekdetectie

Om het voor een loodgieter zo gemakkelijk mogelijk te maken om lekkages te verhelpen, bieden wij u na de lekdetectie een uitgebreide rapportage aan. Dit rapport kan ook gebruikt worden om u de kosten voor het verhelpen van het lek te vergoeden. Let op: of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw dekking.