12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Schoorsteen lekkage

Heeft u last van vochtproblemen of waterschade aan uw schoorsteen, en vermoedt u dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage? Wij sporen het lek voor u op zonder hak- en breekwerk!

Lekkage in uw schoorsteen opsporen

Op een woning kunnen één (of meerdere) schoorstenen aanwezig zijn, vanwege de hoogte of beperkingen is het altijd moeilijk om dit onderdeel te beoordelen. De schoorsteen wordt dan ook vaak op afstand weliswaar kritisch bekeken, maar in voorkomende gevallen dus niet altijd volledig gezien aan alle kanten.

Door een lichtgewicht uitvoering van een prefab schoorsteen kunnen deze op elk dakvlak zonder bouwkundige constructies worden geplaatst. In de meeste gevallen zijn deze voorzien van een dubbelwandige RVS rookkanaal. Het mag duidelijk zijn dat een prefab schoorsteen minder onderhoud vergt dan een traditionele gemetselde schoorsteen.

Gebreken aan uw schoorsteen

Een lekkage bij je schoorsteen is erg vervelend. Gelukkig is een complete schoorsteen renovatie niet direct aan de orde. Wel zal de lekkage geanalyseerd moeten worden om een advies te krijgen over de te nemen stappen zodat de lekkage wordt verholpen. Lekdetectie Advies heeft een vakkundig team samengesteld om je snel en gericht van advies te kunnen voorzien op het gebied van een lekkage bij een schoorsteen of een schoorsteen renovatie.

Oorzaken

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het probleem liggen bij het lood (of de loodslabben) rondom de schoorsteen. Het lood rondom de schoorsteen kan namelijk scheuren of loszitten. Het lood kan goed zijn aangebracht, maar toch vocht doorlaten. Ook kunnen de voegen van de schoorsteen aan reparatie of renovatie toe zijn. In alle gevallen is een vakkundige analyse van een ervaren dakdekkersbedrijf een investering om een ergere lekkage te voorkomen.

Lekkage? Wat nu

Dan is het belangrijk dat er eerst een professionele analyse wordt uitgevoerd van de lekkage. De analyse van een professioneel dakdekkersbedrijf is een investering, dat is een zekerheid want een stevige dakconstructie wordt alleen vormgegeven als alle aspecten van de dakconstructie in orde zijn, zoals de dakbedekking, de dakgoten en natuurlijk de loodslabben.

Lekdetectie Advies uit Arnhem is een professioneel dakdekkersbedrijf voor een vakkundige analyse voor een lekkage bij een schoorsteen. Vaak wordt een lekkage bijeen schoorsteen al verholpen door een minimale schoorsteen reparatie, zoals een reparatie aan het lood rondom de schoorsteen. Neem contact met ons op bij een lekkage, een volledige schoorsteen renovatie of bij een reparatie aan het lood of de loodslabben.