12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkages in badkamers

Heeft u last van vochtproblemen of waterschade in uw badkamer, en vermoedt u dat dit wordt veroorzaakt door een lekkage? Wij sporen het lek voor u op zonder hak- en breekwerk!

Lekkage in de badkamer opsporen

Lekkages kunnen nare waterschade tot gevolg hebben. Denk aan schimmelplekken op muren en plafonds, of rotplekken op hout op meubels, vloeren of het dak Daarom is het erg belangrijk om lekkages binnenshuis zo snel mogelijk op te sporen! Lekdetectie Advies heeft veel ervaring met het opsporen van lekkages in de badkamer. Daarvoor gebruiken wij geavanceerde apparatuur. De apparatuur zorgt ervoor dat hak- en breekwerk bij het opsporen van lekkages overbodig wordt.  Dat is heel fijn, want daardoor is je woning geen puinhoop na het opsporen van de lekkage. Een lekkage in de badkamer kan op verschillende plekken ontstaan.

Een lekkage rond badkamer leidingen opsporen

Lekkage in de badkamer is vaak een resultaat van beschadigingen aan de leidingen in de badkamer. Een verkeerde aansluiting kan bijvoorbeeld resulteren in speling tussen de leidingstukken. In veel gevallen wordt het opsporen van een lekkage door Lekdetectie Advies met ultrasone trillingen uitgevoerd. Weerkaatsing van ultrasone trillingen even meestal een goede indicatie van de bron van de lekkage. Een lekkage opsporen in de badkamer is ook mogelijk met een thermografische camera. Dit kan echter enkel bij lekkages rond warmteleidingen in de badkamer.

Lekkages rond de afvoer opsporen

Beschadigingen aan de afvoer zijn, naast schade waterleidingen, een veel voorkomende reden voor het ontstaan van lekkages. Denk aan de afvoer van uw wastafel, douche, of toilet. Het opsporen van lekkages aan de afvoer is het makkelijkst via ultrasone lekdetectie. Zodra onze experts van Lekdetectie Advies een lekdetectie hebben uitgevoerd, ontvang u van ons een uitgebreid rapport. Met dit rapport kunnen loodgieters de lekkage aan uw afvoer gemakkelijk verhelpen. Ook de verzekering zal dit rapport gebruiken om de kosten van de lekdetectie te vergoeden.

Lekkage badkamervloer

Er kunnen veel redenen zijn voor een lek in de badkamervloer. Het is het beste om te controleren of er geen leidingen die in de vloer liggen aan het lekken zijn. Het aanbrengen van kit biedt geen oplossing. Wij kunnen middels een leidingzoeker de lekkende leiding in de vloer lokaliseren. Lekdetectie advies achterhaalt hoeveel leidingen er zijn en waar de lekken precies zitten.

Een lekkage aan de badkamervloer kan tevens ontstaan doordat kitranden niet meer waterdicht zijn. Daarom moeten deze regelmatig worden vervangen, voor er lekkage kan ontstaan. Controleer uw tegelvloer regelmatig op scheuren en barsten. De barsten in uw badkamervloer kunnen bij een douchebeurt resulteren in lekkages. Het voegwerk moet van goede kwaliteit zijn en inspecteer regelmatig het tegelwerk rondom het doucheputje. Een lekkage rondom de doucheput kan snel leiden tot waterschade.

Lekkage aan badkamer muur

Onze experts van Lekdetectie Advies kunnen ook lekkage aan uw badkamer muur detecteren. Het is meestal lastig om in te schatten waar de leidingen precies zitten. Door middel van onze thermografische camera kunnen we een beeld krijgen van waar de leidingen zich bevinden en welke leidingen lekken. Ook verouderde kitranden kunnen de oorzaak zijn van een lekkage. Laat in dat geval eerst uw muur goed drogen voordat er nieuwe kit wordt aangebracht.

Lekkage bad opsporen

Een veelvoorkomende lekkage in de badkamer is een lekkage in of rondom het bad. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een lekkage in de kraan, de waterleidingen of het afvoerputje. Daarnaast zijn verouderde kitranden een mogelijke oorzaak van lekkage aan een bad. Is uw badkuip beschadigd? Ook dit kan lekkage veroorzaken. Lekdetectie Advies kan een lekkage aan het bad opsporen met een thermografische camera. Onze experts zien in korte tijd waar de lekkage bij uw bad vandaan komt.