12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Lekkages in afvoerleidingen

Een lekkende afvoer is erg vervelend, het lek veroorzaakt waterschade. Is de locatie van het lek onduidelijk? Wij sporen het lek snel voor u op, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Lekdetectie rond afvoerleidingen om lekkages op te sporen

Rond afvoerleidingen kunnen veel verschillende soorten complicaties optreden. Denk hierbij aan een lekkage of verstopping. In de meeste gevallen kunt u een verstopping zelf voorkomen. Overweeg bijvoorbeeld om een zeef in de gootsteen te gebruiken en overmatig gebruik van toiletpapier te voorkomen. Een lekkage bij de afvoerleiding is moeilijker te voorkomen. De experts van Lekdetectie Advies gaan graag voor u op zoek naar de bron van de lekkage. Met speciale apparatuur kunnen we lekken in de afvoer opsporen. Hierdoor is hak- en breekwerk niet nodig.

Een ultrasoon detectie bij lekkages uitvoeren

De lekkage rond de afvoerleiding kunnen wij meestal detecteren door middel van een ultrasoon detectie. Hierbij wordt de bron van de lekkage via de weerkaatsing van ultrasone trillingen gelokaliseerd. Lekdetectie met een thermografische camera is bij afvoerleidingen vaak minder effectief. Dit komt omdat in veel gevallen de afvoerleiding alleen koud water vervoert. Indien het water nog niet volledig is afgekoeld dan kan lekdetectie via een thermografische camera wel een mogelijkheid zijn. Denk dan aan afvoerleidingen in de badkamer, bij een douche of bad.

De experts van Lekdetectie Advies beoordelen per lekkage welke manier van lekdetectie het meest geschikt is om de bron van de lekkage op te sporen. Het is mogelijk dat hiervoor meerdere technieken worden gebruikt. Uiteindelijk zal de bron van de lekkage altijd worden achterhaald.

De lekkage rond afvoerleidingen laten verhelpen

Zodra de lekdetectie is uitgevoerd bij uw afvoerleidingen ontvangt u van ons een gedetailleerde rapportage. In dit rapport beschrijven wij de bron van de lekkage. Een loodgieter kan door deze rapportage snel aan de slag met het verhelpen van de lekkage bij uw afvoerleiding. Het opsporen middels hak- en breekwerk door een loodgieter is dus niet meer van toepassing. De rapportage is niet alleen handig voor de loodgieter, u kunt deze ook naar uw verzekeringsmaatschappij sturen om de kosten vergoed te krijgen.