12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Ultrasoon detectie

Lekkages opsporen door middel van ultrasone geluidsgolven.
Vooral handig voor koudwaterleidingen.

Wat is ultrasoon detectie?

Bij ultrasoon detectie wordt er gebruik gemaakt van een zender en ontvanger die met elkaar communiceren. De zender zendt geluid uit in alle richtingen en de ontvanger die krijgt dit geluid door. Het geluid dat wordt verzonden is ultrasoon geluid. Dit is niet te horen door mensen en is ook niet schadelijk voor het gehoor. Daarom kan ultrasoon detectie worden uitgevoerd zonder dat mensen het gebouw dienen te verlaten. Het is een veilig middel. Wij gebruiken dit detectiemiddel voor twee soorten lekkages. Lekkages in de muren en isolatie en lekkages in leidingen.

Hoe werkt ultrasoon detectie?

We plaatsen een zender in de ruimte waar het lek zich bevindt. De ontvanger wordt buiten die ruimte geplaatst. Wanneer het signaal van de zender op een bepaalde positie minder goed wordt ontvangen, dan zal het lek ongeveer op die plek zitten.

Rapportage na ultrasoon detectie

Zodra de lekdetectie is uitgevoerd bij uw afvoerleidingen ontvangt u van ons een gedetailleerde rapportage. In dit rapport beschrijven wij de bron van de lekkage. Een loodgieter kan door deze rapportage snel aan de slag met het verhelpen van de lekkage bij uw afvoerleiding. Het opsporen middels hak- en breekwerk door een loodgieter is dus niet meer van toepassing. De rapportage is niet alleen handig voor de loodgieter, u kunt deze ook naar uw verzekeringsmaatschappij sturen om de kosten vergoed te krijgen.