12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Rookproef

Onder druk wordt rook in een ruimte geblazen. De rook zal ontsnappen uit kieren
en gaten waar water door kan lekken.

Lekdetectie uitvoeren met een rookproef? Kies Lekdetectie Advies

Een lekkage kan zich op veel verschillende plaatsen voordoen en ontwikkelen. Het lijdt geen twijfel dat een lek altijd moet worden behandeld en gerepareerd. Het doel is schade, zoals waterschade, die vaak onherstelbaar is, te voorkomen en onnodige extra kosten en moeite te besparen. Daklekkages zijn voorbeelden van lekkages dat zich regelmatig voordoen. Hoe dit gebeurt, kan variëren. Soms moet het dak worden vervangen, maar ook een storm of een vandalisme kan het dak beschadigen en een lek veroorzaken. Het kan moeilijk zijn om de exacte locatie van het lek in het dak te vinden. Gelukkig bestaat hiervoor een zeer doeltreffende lekdetectiemethode, de rookproef.

Zo werkt de rookproef

De rookproef is zeer doeltreffend voor het opsporen van kleine en grote daklekken. Door rook onder het dak te blazen en te kijken waar de rook uitkomt, kunnen we het lek gemakkelijk vinden. Om rook onder het dak te blazen, moet een klein gat in het dak worden gemaakt, zodat de rook tijdens de rooktest onder de rest van het dak kan worden geblazen.

 

De rook wordt onder druk onder het plafond geblazen en vindt zo automatisch de plaats van het lek, zodat het naar buiten kan stromen. Afhankelijk van waar de rook tijdens de rooktest te zien is, kan worden vastgesteld waar het dak moet worden vervangen of gerepareerd door een dakdekker. Deze methode van lekdetectie kan worden toegepast op bitumen daken, die gewoonlijk op platte daken worden gebruikt. Wij kunnen de rookproef voor u uitvoeren, waarna een dakdekker het dak voor u kan repareren en indien nodig herstellen.