12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Rioolcamera

Onze rioolcamera kan in leidingen worden gestoken om een
beeld te maken van de binnenkant van leidingwerk.

Hoe werkt een rioolcamera?

Rioolbuizen zijn vaak moeilijk toegankelijk. Wanneer zich dus een probleem voordoet in een rioolbuis is het vaak niet gemakkelijk te achterhalen waar de complicatie, zoals een lek, zich in de leidingen bevindt. De rioolcamera kan in dit geval uitkomst bieden. Deze camera in de eerste plaats bedoeld voor leidingen die in het riool en de afvoer vallen, maar ook luchtkanalen kunnen met deze camera worden onderzocht. De rioolcamera is goed inzetbaar bij lange en moeilijk toegankelijke leidingen. Bovendien kan de camera worden gebruikt om leidingen te lokaliseren. Onze experts van Lekdetectie Advies beschikken over een rioolcamera en kunnen hiermee uw leidingen inspecteren indien nodig. Op deze manier zullen we altijd in staat zijn het probleem op te sporen.

Het verschil tussen een rioolcamera en endoscopie

Zowel bij gebruik van de rioolcamera als endoscopie kunnen we leidingen van binnen bekijken. De twee manieren verschillen niet veel echter beschikt een rioolcamera over een langere camera.  Een endoscoop is gewoonlijk maximaal drie meter lang, terwijl een rioolcamera gewoonlijk meer dan drie meter lang is. Daarmee biedt de rioolcamera in sommige gevallen meer opties dan endoscopie. De rioolcamera kan worden beschouwd als een aanvulling wanneer het gaat om rioolobservatie.

 

Een rioolcamera is iets breder dan een endoscoop, maar nog steeds vrij klein, meestal zo’n vijf centimeter breed. Zowel bij endoscopie als bij een rioolcamera kunnen wij de beelden terugzien op een scherm. Indien nodig kunt u een foto van het beeld maken, bijvoorbeeld als u iets ongewoons of opvallends op het scherm ziet. Een van de nadelen van de rioolcamera is dat hij voornamelijk geschikt is voor rechte buizen. Pijpen met veel bochten zijn moeilijk te onderzoeken met de rioolcamera methode.