12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Leiding lokalisator

Door een elektrisch veld te creëren kunnen we precies in kaart brengen waar de leidingen zich bevinden.

Opsporing van lekken door middel van de leiding lokalisator

In leidingen kunnen lekken ontstaan en dat kan nare gevolgen hebben. Een probleem met leidingen is vaak dat ze moeilijk toegankelijk en niet gemakkelijk te vinden zijn omdat ze achter een muur worden geplaatst. Leidingen kunnen onder de grond zijn aangelegd en weggewerkt tijdens de bouw. Dit maakt ze maak moeilijk toegankelijk. Hierdoor kan ook een loodgieter moeilijk aan de slag om het probleem op te lossen. Wanneer een loodgieter niet weet waar een leiding of een lek zich bevindt, kan hij moeilijk aan de slag gaan. Als u zich in een situatie bevindt waarin een leiding moet worden gelokaliseerd kunt u Lekdetectie Advies inschakelen. Wij kunnen koperen of stalen pijpen voor u opsporen met een leiding lokalisator.

Lekdetectie met de leiding lokalisator

Met de leiding lokalisator kunnen wij gemakkelijk een leiding (koper of staal) lokaliseren en de precieze plaats aangeven. Zo kunnen we het lek gemakkelijk opsporen. Na het lokaliseren met de leiding lokalisator ontvangt u als klant een lek lokalisatierapport. Dit kan nuttig zijn voor de loodgieter, omdat hij dan precies weet waar de leidingen zich bevinden. Bovendien kunnen de kosten in verband met het rapport vaak door de verzekeringsmaatschappij worden vergoed.

Hoe werkt lekdetectie met een leiding lokalisator?

Een elektrisch veld wordt gebruikt om leidingen te lokaliseren. Een leiding lokalisator heeft twee onderdelen. De ontvanger en de zender. Het deel van de pijp dat toegankelijk is, is voorzien van een slangklem. Deze klem is verbonden met de zender. Het resulterende circuit wekt een elektrisch veld op. Een signaal van de klem die op de zender is aangesloten, wordt door het leidingnet door de leidingen gestuurd. Aangezien de ontvanger het registreert, kunnen alle leidingen in het circuit gemakkelijk worden gelokaliseerd.