12746 klanten gingen u voor - 4,5 / 5 klantenbeoordeling
4.5/5

Datalogger

De datalogger registreert de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte en geeft zo meer informatie over waterproblemen.

Lekdetectie met een datalogger

Vochtvlekken in huis kunnen zelfs nare gevolgen hebben zoals schimmelvlekken. Schimmelvlekken in huis zijn vaak zeer hardnekkig, waardoor het raadzaam is de oorzaak van deze vlekken op te sporen. Schimmelvlekken zijn niet alleen lelijk maar ook schadelijk voor de gezondheid. Er is een opsporingsmethode waarmee kan worden vastgesteld waar de vochtige of zelfs beschimmelde vlekken vandaan komen en wat de oorzaak zou kunnen zijn. Dezelfde methode kan ook worden gebruikt om onder andere energieverlies te onderzoeken. De methode waarop wij doelen wordt een datalogger genoemd.

Hoe werkt een datalogger

Een datalogger is eigenlijk een soort registratiekastje dat wij in uw huis kunnen plaatsen om problemen zoals vochtplekken en energieverlies te onderzoeken en te verhelpen. Wanneer we een datalogger in uw huis plaatsen waar we complicaties zien, laten we hem daar gewoonlijk twee tot drie weken staan. Ondertussen kan de datalogger diverse dingen meten. De datalogger controleert bijvoorbeeld de vochtigheid, de temperatuur en andere aspecten die verband houden met het klimaat van de woning. Met de gegevens en metingen die de datalogger opslaat, kunnen wij u helpen de oorzaak van bijvoorbeeld vochtlekken vast te stellen en kunnen wij bepalen of er energieverlies optreedt en zo ja, hoeveel dat is.

Combinatie met andere lekdetectie-opties

Indien nodig gebruiken wij de datalogger in combinatie met andere opsporingsmethoden waarmee wij ook ervaring hebben. Dankzij het beeld dat de datalogger produceert en de informatie die hij verstrekt, kunnen wij u adviseren. Dikwijls komt dit door slechte of onjuiste ventilatie van de woning. Hierdoor kan onder andere de luchtvochtigheid in uw huis te hoog worden.